Kontakt Ladda ner
Aerospace Header
Rörelse i extrema områden
Inom luft- och rymdfarten är belastningsförmåga och maximal pålitlighet ett absolut måste. Exempel på detta är våra flexibla element och ledningssystem i den civila Airbus-flygplansflottan, Airbus Helicopter H135, i Rolls-Royce-motorer eller i Ariane 5 och MPCV Orion-rymdprogrammen.
kontakt

Aerospace

Inom knappt något användningsområde är kraven på flexibla ledningselement, teknik och processer högre än inom flyg- och rymdindustrin. Witzenmann erbjuder därför en bred portfölj av metallslangar, membranbälgar, kompensatorer och ledningssystem.

Produktöversikt luft- och rymdfart

Säkerhet och tillförlitlighet genom certifierat kvalitetsstyrningssystem

Målen för vår kvalitetsstrategi är optimering av interna processer inom produktion, utveckling och administration, minskning av kvalitetskostnader och noll defektkvalitet för våra produkter. Vi sätter ribban högt för oss själva när det gäller produkt-, service- och processkvalitet för att säkerställa säkerhet och tillförlitlighet i viktiga tillämpningar inom flyg- och rymdindustrin.

Aerospace Quality Certificates Image Text

För vår aerospaceverksamhet är vi certifierade enligt EN 9100 och har dessutom ytterligare flyg- och produktspecifika certifieringar samt individuella godkännanden från våra kunder.

  • NADCAP - Welding och Non Destructive Testing
  • olika specifika godkännanden av våra kunder
  • Euroqualiflex
  • EJMA
Till nedladdningsområdet

Utvecklingspartner för extremt säkra flexibla element och ledningssystem

Vår certifierade process hjälper oss att hitta optimala produktlösningar - från den första idén till ekonomiskt lönsam serieproduktion.

1918
första metallbälgleveransen inom aerospacesegmentet
3
Witzenmanns kompetenscentra: Tyskland, Frankrike, Italien
593 km
Omloppshöjden på vår membranbälg i Hubble Space Telescope (HST)

Rörlighet för ytterligheter

Witzenmann Flex-komponenter för flyg- och rymdfart uppfyller de strängaste säkerhetsnormerna och fyller sin funktion tillförlitligt även under extrema belastningar.

Här är några exempel:

Flexible Metal Tubes AS1424 for Aerospace Image Text
Metallslangledningar enligt AS1424

Tryckluft behövs bland annat i flygplan för syretillförsel och luftkonditionering, samt avisning av vingar och motorer. De använda slangledningarna är certifierade enligt NADCAP-svets- och testprocesser. Dessutom är slangarna godkända enligt den internationella SAE Aerospace Standard AS1424.

Till produkterna
Aerospace Trim tank metal hose Image Text
Trimtank-flygbränsleledningar

Trimtankens slangar för Airbus-modeller ansluter de styva fotogenrören i flygkroppen med de rörliga trimtankarna som finns i flygkroppen och jämnar där ut de relativa rörelserna.

Till produkterna
Gimbal Joint Ball Joint Image Text
Ball und Gimbal Joints

Enkel- eller flerskiktsbälgen är försedda med en rund- eller fogankare. De används i Bleed-Air-System (avluftningsluft) på flygplansturbiner eller i kryogena bränsleledningar för låg temperatur i bärraketer.

Till produkterna
Tank Ducts Image Text
Genomföringsledningar för tankar

Skyddskablarna möjliggör säker passage av elektriska kablar och ledningar genom flygplanets tankar. Du måste absorbera alla krafter och rörelser som härrör från manövrerna och kunna motstå belastningarna under hela flygplanets livslängd.

Till produkterna

Nästa steg

Witzenmann på mässor

Besök oss på någon av de internationella mässorna för aerospaceprodukter och -tillämpningar!