Kontakt Ladda ner
News Header

Nyheter

kontakt

2020

Pressegespräch_2020
Witzenmann sets an important course for the future

7 maj 2020

On a solid foundation facing major challenges

Far-reaching global changes, such as increasing climate awareness, steady growth in urban regions, the associated energy and mobility transition, the upswing in Asia and digitalization as well as increasing protectionism and trade sanctions have left clearly visible traces in the development of the global economy in 2019.

Download press release
Walter Witzenmann Image Text
Heidelberger Akademie der Wissenschaften vergibt Walter-Witzenmann-Preis

6 apr. 2020

Sechs gestiftete Preise im Gesamtwert von über 60.000 Euro gehen an junge Forschende aus Baden-Württemberg. Exzellente wissenschaftliche Arbeit der unter 40-Jährigen im Land wird auf diese Weise gewürdigt und gefördert. Geplant ist, dass die insgesamt sieben Preisträgerinnen und Preisträger im Laufe des Jahres ihre ausgezeichneten Arbeiten der Öffentlichkeit vorstellen. Der Termin wird noch bekanntgegeben.

Download Pressemitteilung

2019

Buchbusch Image Text
Witzenmann öppnar en ny produktionsanläggning i Pforzheim

17 maj 2019

Världsledande företag på marknaden investerar i huvudkontoret och framtidssäkrar produktionen. Den 17 maj 2019 öppnades fabriken officiellt.

Starkt engagemang för anläggningen i Pforzheim

Med ombyggnaden av den moderna produktionen på företagets huvudkontor sänder globalt verksamma Witzenmann-koncernen en tydlig signal. I Pforzheim Buchbusch tillverkar det ledande företaget på världsmarknaden för flexibla element i metall innovativa komponenter för nyttofordon och motorer. Den inledda digitaliseringsstrategin tar sig uttryck i den nya anläggningen som utgör modell för den framtida gestaltningen av koncernens fabriker globalt.

Nedladdning pressmeddelande
Pressegespräch 2019 Image Text
Witzenmann optimistisk inför stora utmaningar

10 maj 2019

Koncernen upplever tillväxt på alla områden, men upplever ökande pris- och kostnadstryck.

Witzenmann-koncernen har startat positivt med det nya budgetåret. 2018 var tillfredsställande och företaget kunde öka försäljningen något.

Nedladdning pressmeddelande
WI HQ Building Image Text

Witzenmanns företagsledning

4 apr. 2019

Som ny försäljningschef träder Heiko Pottden 16.05.2019 in i ledningen för Witzenmann GmbH. Heiko Pott har en MBA. Efter att ha avslutat sina studier arbetade han kort för ett bokföringsföretag och arbetade sedan kontinuerligt för en stor fordonsleverantör i olika positioner inom finans och kontroll, bland annat. även som finansdirektör vid europeiska och icke-europeiska dotterbolag.

Den tidigare försäljningschefen Dr. Gerhard Flöck lämnade ledningen för Witzenmann GmbH den 31 mars 2019 på egen begäran. Aktieägare, förvaltningsråd och ledning tackar Dr. Flöck för hans mångåriga engagemang och önskar honom all lycka till i framtiden.

2018

Executive management Image Text
Tillväxt i Witzenmann-koncernen

19 okt. 2018

Witzenmann-koncernen fortsatte att växa under 2018. Fram till september 2018 genererade koncernen en omsättning på 475 miljoner euro. Detta är 11,6 miljoner euro respektive 2,5 % mer än samma period föregående år.

Förutom den fortsatt starka verksamheten med komponenter för personbilar och nyttofordon investerar Witzenmann-koncernen i produktdiversifiering. Exempel på detta är grundandet av affärsenheten Aerospace på Pforzheim-anläggningen eller utvidgningen av industriföretaget både genom utveckling av nya tillämpningar och genom industriell produktion i Asien.

Nedladdning pressmeddelande
Expansion Ceremony WI-IND Image Text
Witzenmann Indien - på väg till framgång

26 sep. 2018

Med utvidgningen av produktionsområdena på sina båda anläggningar reagerar Witzenmann-koncernen på den stora efterfrågan inom fordonsindustrin och industrisektorn i Indien. Witzenmann India har tillverkat mer än 10 miljoner frikopplingselement för bilar och nyttofordon under de senaste tio åren för den lokala marknaden. Nu ska den här framgångshistorien även fortsätta på områdena industri och järnvägstransport. Anpassad teknik och marknadsorienterad produktion är framgångsfaktorer för världsledande.

Nedladdning pressmeddelande
Global Connect Award 2018 Image Text
Witzenmann hedras som ett internationellt opererande företag

21 juni 2018

Witzenmann tilldelades GlobalConnect Award - för entreprenörsresultat inom internationellt företag/fokus på nischarbete, miljö och samhälle.

Nedladdning pressmeddelande
Achema 2018 Image Text
Witzenmann presenterar Achema IoT Kompensatorstudie

11 juni 2018

Industrin är i omvandling. Digitalisering eller Industri 4.0 är parollerna här. Det faktum att dessa ämnen nu också är relevanta för systemkomponenter kan nu ses och testas vid Achema 2018. Med sin IoT-kompensatorstudie introducerar Witzenmann-koncernen för första gången flexibla kabelkomponenter som är digitalt integrerade i övervakningen av rörledningsnät kan vara.

Nedladdning pressmeddelande
Expansion ceremony WI-B 2018 Image Text
Witzenmann Benelux firar expansion

7 juni 2018

Witzenmann Benelux firar sin platsutvidgning med ett tvådagarsevenemang. Genom att köpa den byggda angränsande fastigheten utvidgades produktionsområdet betydligt. En nybyggd flygel tar emot logistikavdelningen och kopplar ihop den tidigare och den nya byggnadsdelen. Som en del av utvidgningen omorganiserades hela produktionslayouten och processflödena anpassades till de modernaste kraven och blev ännu effektivare.

Nedladdning pressmeddelande
25th Anniversary WI-SK 2018 Image Text

Witzenmann Slovakien firar 25-års- jubileum

28 maj 2018

Sedan det grundades 1993 har dotterbolaget Witzenmann Slovakien i Vlkanova vuxit från 4 till 147 anställda och omsätter upp till 10 miljoner euro. Den framgångsrika utvecklingen och den kontinuerliga tillväxten firades med såväl anställda som kunder, leverantörer och vänner med mycket musik och god mat den 03.05.2018 i Banska Bystrica.

Executive management Image Text
Ny rekordomsättning för Witzenmann-koncernen

27 apr. 2018

För första gången överskrider den internationellt positionerade koncernen försäljningsstrecket 600 miljoner euro.

Med stöd av den positiva ekonomiska utvecklingen över hela världen genererade Witzenmann-koncernen en försäljning på 614 miljoner euro under 2017. Jämfört med föregående år (570 miljoner euro) motsvarar detta en tillväxt på 7,7 %. Detta innebär att Witzenmann-koncernen har vuxit snabbare än den globala ekonomin (3,8 %).

Även moderbolaget i Pforzheim ökade försäljningen med 8,3 % till 314 miljoner euro. Avkopplingselement och motorkablar för personbilar, komponenter till kommersiella fordon och motorer samt kompensatorer och metallslangar för industriella tillämpningar i Europa har bidragit väsentligt till försäljningsökningen.

Nedladdning pressmeddelande
Sustainability report 2017 Image Text
Hållbarhetsrapport 2017 publicerad

22 feb. 2018

Witzenmann har publicerat en hållbarhetsrapport i ett nytt format. Genom deltagandet i FNs Global Compact är Witzenmann engagerad i dess tio principer. Dessa formulerar tydliga riktlinjer för mänskliga rättigheter, arbetsstandarder, miljöskydd och kampen mot korruption. Witzenmann-koncernen har åtagit sig att årligen offentliggöra sina framsteg i genomförandet av dessa principer i enlighet med de införda stadgarna.

Ladda ner Hållbarhetsrapport 2017

2017

Executive management Image Text
Utvecklingen av Witzenmann-koncernen överträffar förväntningarna

17 nov. 2017

Under 2017 kommer Witzenmann-koncernen att kunna realisera en betydande försäljningstillväxt igen. Försäljningen uppnådd i slutet av oktober 2017 uppgår till 517 miljoner euro. Detta är 41 miljoner euro mer än samma period föregående år och 16 miljoner euro mer än planerat.

Nedladdning pressmeddelande
Expansion WI-RUS Image Text
Witzenmann-koncernen växer inom industriverksamheten

26 okt. 2017

Sedan det grundades 2003 har det ryska dotterbolaget till Witzenmann-koncernen vuxit stadigt. Redan 2011 utvidgades platsen till att omfatta en ny produktionsbyggnad, 2017 tillkom ytterligare en produktions- och lagringshall med cirka 1500 m².

Nedladdning pressmeddelande
Ground breaking ceremony Buchbusch Image Text
Witzenmann investerar i Pforzheim

16 okt. 2017

Med det traditionella första spadtaget satte ansvariga för Witzenmann-koncernen officiellt igång byggandet av den nya anläggningen i Pforzheim.

Den moderna produktionen är bekvämt belägen i det företagsparken Buchbusch i norra delen av staden.

Nedladdning pressmeddelande
Opening Jiangyin WI-PRC Image Text
Witzenmann Kina flyttar till en ny anläggning i Jiangyin City

20 sep. 2017

Witzenmann-koncernen firade utvidgningen av sitt kinesiska dotterbolag med en högtidlig invigningsceremoni. Witzenmann Kina har inrättat sitt nya huvudkontor i Jiangyin City och utökat sin kapacitet.

Nedladdning pressmeddelande
Executive management Image Text
Witzenmann uppfinner sig själv för framtiden

12 juli 2017

Efter styrelseordförande Dr. Hans-Eberhard Koch plötsliga och oväntade död omorganiserar sig Witzenmann inför framtiden med fyra verkställande direktörer.

Nedladdning pressmeddelande
Dr. Hans-Eberhard Koch Image Text
Dr. Hans-Eberhard Koch dog oväntat i en ålder av 67 år

29 maj 2017

Ledarskap med vision och stort socialt engagemang

I nästan trettio år styrde Dr. Hans-Eberhard Koch Witzenmanns öde och skapade en internationellt etablerad och hållbart framgångsrik företagskoncern.

Nedladdning pressmeddelande
Executive management Image Text
Framgångsrik avslutning av 2016 för Witzenmann-gruppen

28 apr. 2017

Det Pforzheim-baserade familjeföretaget uppnår en försäljning på samma nivå som året innan.

Nedladdning pressmeddelande

Ytterligare frågor

Inget är bättre än direktkontakt. Vi tar oss gärna tid för ett personligt samtal för att svara på just dina frågor.
Skicka en förfrågan via vårt kontaktformulär, så tar vi kontakt med dig omgående.

PRESSMEDDELANDEN